Onze dirigent van het harmonie orkest: Chris Derikx

Chris Derikx is geboren op 21 oktober 1980. Vanaf 1999 studeerde hij het hoofdvak HaFa-directie op het conservatorium van Maastricht bij de heer Jo Conjaerts; in dat zelfde jaar werd hij ook aangenomen voor het hoofdvak bugel bij de heer Theo Wolters. Daarna studeerde hij hoorn. Chris is voor beide hoofdvakken afgestudeerd. In het kader van zijn directiestudie heeft hij als gastdirigent opgetreden met gerenommeerde orkesten in binnen- en buitenland.
Zijn hoornstudie heeft hij in juni 2007 afgesloten op het Artez conservatorium te Arnhem bij de heer Stephan Blonk. Op 3 februari 2010 heeft Chris de Masterstudie HaFaBra-directie op het Koninklijk Conservatorium ’s-Gravenhage afgesloten met het orkest F.K.K.L. "Bereden Wapens" [het enige professionele fanfareorkest ter wereld]. Dit alles on der de uiterst deskundige coaching van de heer Alex Schillings.
De jonge ambitieuze dirigent heeft een viertal orkesten onder zijn hoede. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al een aantal kampioenschappen met diverse orkesten op zijn naam staan. Namelijk het Limburgs Kampioenschap in 2004, 2006, 2008 en 2009 en het Nederlands Kampioenschap in 2005, 2007 en 2009. In 2009 was hij halve finalist van de internationale dirigentenwedstrijd van het WMC. Op deze editie van het W.M.C. behaalde hij met Koninklijke Fanfare “St. Caecilia” uit Puth een 3e plaats in de 1e divisie fanfare met het hoogste aantal punten van alle Nederlandse deelnemers. Deze prestatie werd tijdens het W.M.C. van 2013 verbeterd door met een fantastische score van 95 punten de wereldtitel in de 1ste Divisie fanfare te behalen.
Tijdens het ‘Concours International de Direction d’Orchestre d’Harmonie’ in Ville d’Avray (Parijs) met L’Orchestre d’Harmonie de la Police Nationale werd in maart 2012 een eervolle finaleplaats behaald en eindigde hij  in deze wedstrijd als 3de in een mondiaal deelnemersveld.
In 2012 nam hij het voortouw om het ‘Zuid Nederlands Fanfare Initiatief’ (ZNFI) op te richten. Dit semi professionele projectorkest heeft zich tot doel gesteld om fanfaremuziek op het allerhoogste niveau te realiseren.
Naast zijn werkzaamheden als dirigent, houdt hij zich bezig met dirigenteducatie. In dat kader is hij sinds 2013 als gastdocent actief op het Fontys Conservatorium te Tilburg.                                      
Chris is tevens bestuurslid van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs.
Chris Derikx is sinds het voorjaar 2012 dirigent van harmonieorkest Sint Gregorius.

Onze dirigent van het Midden Orkest (MO): Anne Peters

Anne Peters is geboren op 6 november 1988 en groeide op in Kaatsheuvel.
Momenteel woont Anne in Tilburg. In 2010 heeft ze de bachelor studie Algemene Cultuurwetenschappen afgerond waarna ze in 2013 de masteropleiding Muziekwetenschap afsloot met een onderzoek naar het imago van blaasmuziek. In januari 2014 slaagde Anne voor de Basisopleiding Dirigent Hafabra. Momenteel is ze bezig met een tweejarige deeltijd masteropleiding Kunsteducatie.

Haar muzikale loopbaan startte in 2001 nadat haar moeder de klarinet ging bespelen bij Harmonie Kaatsheuvel. Anne startte in 2001 met dwarsfluit lessen en behaalde in 2008 haar D-examen met lof.
In datzelfde jaar startte Anne met het dirigeren van het aspirantenorkest van Harmonie Kaatsheuvel waarna haar interesse in het dirigeren groeide. Ook werd Anne in 2008 lid van muziekvereniging  Sint Gregorius, waar ze nog steeds met veel plezier speelt in het Harmonieorkest.

Sinds 2010 is Anne gestart als dirigent bij het Middenorkest van muziekvereniging Sint Gregorius. Haar doel is om de muzikanten plezier te laten hebben in het spelen van muziek en ze daarnaast veel te leren. Daarnaast vindt Anne het een uitdaging om interessante projecten in samenwerking met de leden van het Middenorkest te organiseren, al dan niet in samenwerking met de basisscholen in Haaren.  Voorbeelden van concerten in de afgelopen periode zijn: Youth4Talent, Neverending Story, Music@School.

Naast het dirigeren van de Toonklas en het Middenorkest Haaren, staat Anne ook voor het aspirantenorkest van Harmonie Kaatsheuvel en het Strijps Kapelleke in Leenderstrijp. Daarnaast is Anne werkzaam bij de Brabantse Bond van Muziekverenigingen, als coördinator bij de Bond van Orkestdirigenten en als projectleider van de Brabantse Strijkersdag.