Onze muziekvereniging kent drie orkesten:

DE TOONKLAS

Het orkest waarin de beginnende muziek leerling wekelijks musiceert.
Zodra slagwerkers en blazers een basiskennis op hun instrument beheersen, eenvoudige noten en ritmes kunnen lezen, kunnen onze leerlingen wekelijks ervaring opdoen in het samen musiceren.
In de Toonklas worden muziekwerken uitgevoerd die speciaal geschreven zijn voor orkesten van dit niveau, leuk en leerzaam.
We repeteren op dinsdag met de blazers en slagwerkers van 18.00 – 18.30 uur.  Anne Peters leidt de Toonklas.

HET MIDDENORKEST

Het orkest waarin de gevorderde leerling (ongeacht leeftijd) wekelijks musiceert.
Vanaf het A-niveau stromen de leerlingen in.
Omdat de muzikale kennis al enigszins op peil is, worden de te spelen muziekwerken daarop aangepast. De keuze van het repertoire is van dien aard dat de te spelen muziek leuk en leerzaam is maar ook goed voor een verdere muzikale ontwikkeling.
Niet te eenvoudig, maar prikkelend en uitnodigend om thuis daaraan te werken.
Uiteraard wordt er jaarlijks een aantal uitvoeringen verzorgd en schrijven we in voor muziekwedstrijden.
Het Middenorkest herbergt zowel jongeren als volwassenen, het is een orkest voor muzikanten in ontwikkeling naar een hoger plan: het Harmonieorkest.
We repeteren op dinsdagavond in gemeenschapshuis Den Domp.
Dirigent van het Middenorkest is: Anne Peters.

HET HARMONIEORKEST

Het harmonieorkest van Gregorius komt uit in de 1e Divisie.
Naast de gezelligheid van een muziekvereniging wordt er hard gewerkt aan het bevorderen en ontwikkelen van muziek op een zo hoog mogelijk niveau voor amateurmusici. Bij de muziekkeuzes wordt ook gekeken naar de aantrekkelijkheid voor het publiek. Daar waar mogelijk treedt het orkest op in concertseries zoals de Verassende Ontmoetingen, Herfstwind of Blazen in de Beurs.
Bekend zijn de jaarlijkse themaconcerten over bepaalde componisten, landen of streken. Samenwerking met ensembles, solisten of zangers zorgen altijd weer voor een verrassende combinatie met traditionele harmonieklanken.
De talentvolle jonge dirigent Chris Derikx leidt het orkest.
Kortom, voldoende ingrediënten voor interessante repetities en mooie concerten.
Als uw interesse is gewekt bent u elke dinsdagavond van harte welkom op de repetitie-avond van 20.00 - 22.00 uur in gemeenschapshuis Den Domp in Haaren. Wie weet is het een volgende stap in uw muzikale carrière.