Informatie nieuwe leden 2015

Orkesten
Sommige nieuwe leden beginnen met alleen muziekles, terwijl anderen, -die al een instrument hebben leren spelen- daarnaast ook starten in één van de orkesten. Binnen onze muziekvereniging zijn er de volgende orkesten:
•    Toonklas: In dit orkest spelen beginnende muziekleerlingen wekelijks samen. Er is een toonklas voor beginnende blazers  en bij voldoende leerlingen ook een voor gevorderde slagwerkers. De toonklas repeteert op dinsdagavond van 18.00 tot 18.30 uur in gemeenschapshuis Den Domp onder leiding van Anne Peters.
•    Middenorkest: Vanaf het A-niveau kunnen leerlingen instromen in het middenorkest. In dit orkest spelen alle leeftijden leuke en leerzame muziek, die goed is voor de verder muzikale ontwikkeling. Jaarlijks geeft het orkest verschillende concerten, zowel binnen als buiten Haaren. Het middenorkest repeteert op dinsdagavond van 18.40 tot 19.45 uur onder leiding van Anne Peters.
•    Harmonieorkest: In het harmonieorkest spelen muzikanten vanaf C-niveau. Er wordt wekelijks hard gewerkt aan de voorbereiding op de verschillende concerten die door het jaar heen op het programma staan, zoals een kerst- en/of nieuwjaarsconcert, de Tuin der Vertooning, concerten met andere verenigingen, projecten of deelname aan gejureerde festivals. Het harmonieorkest repeteert op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in gemeenschapshuis Den Domp onder leiding van Chris Derikx.
•    Percussiegroep: Hierin spelen de gevorderde slagwerkers van Gregorius muziek waarvoor zeer veel  verschillende slagwerkinstrumenten nodig zijn. De percussiegroep repeteert twee wekelijks op vrijdag van 18.30-20.00  uur.